Κύριε Παπαδάκη, πείτε μας λίγα λόγια για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου σας και για τα προϊόντα που διαθέτετε στην αγορά.
Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της NGP PLASTIC ΑΒΕΕ στην Κόρινθο είναι εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για την παραγωγή πολυστρωματικών φύλλων PET, PP και PLA με δυνατότητα διχρωμίας, καθώς και για την θερμοδιαμόρφωση των φύλλων για την παραγωγή συσκευασιών για φρουτολαχανικά. Επίσης διαθέτουν μηχανήματα λαμιναρίματος, ρολοκοπτικά, εκτυπώσεων 4χρωμίας, εφαρμογών pluriball, συστήματα για την επικόλληση ετικετών (barcode) / λέιζερ σήμανσης κλπ. Διαθέτει πολλά προϊόντα σε διάφορες μορφές, υλικά και χρώματα και είναι ικανή να δώσει λύσεις για πολλά είδη συσκευασίας. Κάθε συσκευασία που παράγεται στο εργοστάσιό μας συνδυάζει την τεχνολογική τελειότητα με την άριστη εμφάνιση και παρουσιάζεται στους πελάτες μας με τη βεβαιότητα ότι ικανοποιεί πλήρως κάθε προδιαγραφή για τη συσκευασία των προϊόντων τους.

 

Ένα από τα προϊόντα της NGP PLASTIC είναι ανάμεσα στα 10 προϊόντα του τελικού σταδίου του φετινού διαγωνισμού καινοτομίας της FRUIT LOGISTICA. Πείτε μας γι' αυτό και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με τα οποία κέρδισε αυτή την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση και ενδεχομένως ακόμη και τη νίκη.
Το EASYPACK LINE BLACK & TRS είναι ένα από τα 10 προϊόντα που έχουν επιλεγεί παγκόσμια για να διεκδικήσουν το διεθνές βραβείο καινοτομίας (Innovation Awards 2010) στην έκθεση FRUIT LOGISTICA Βερολίνου (03/02/2010 - 05/02/2010).
Η σειρά EASYPACK LINE είναι συσκευασία 2 σε 1 (κουπάκι και καπάκι μαζί). Χάρη στην ειδική του σχεδίαση, το καπάκι είναι συνδεδεμένο στο κουπάκι και εφαρμόζεται εύκολα και σταθερά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά περίπου 15% του όγκου αποθήκευσης και του κόστους μεταφοράς. Επιπλέον, είναι και φιλικότερο προς το περιβάλλον λόγω της ενιαίας κατασκευής του. Η NGP PLASTIC ΑΒΕΕ μετά από πολλές έρευνες και μεγάλες επενδύσεις σε μηχανήματα ανάπτυξε  αυτό το καινοτόμο προϊόν αποκτώντας έτσι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αφού είναι το μόνο προϊόν παγκοσμίως στον τομέα συσκευασίας φρουτολαχανικών  με διαφορετικά χρώματα στο καπάκι και το κουπάκι. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει μεγάλη ποικιλία αυτού του προϊόντος σε χρώματα, σχέδια και χωρητικότητες από 250 gr έως 2Kgr. Η διχρωμία της συσκευασίας κάνει τα συσκευασμένα προϊόντα που έχουν έντονα χρώματα πιο εντυπωσιακά λόγω της αντίθεσης των χρωμάτων, όπως τομάτες, τοματίνια, κεράσια, φράουλες, σταφύλια,  μούρα κλπ.

 

Υπάρχουν κάποια άλλα καινοτόμα προϊόντα που σχεδιάζετε να προωθήσετε σύντομα στην αγορά;
Μπορείτε να μαντέψετε από όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω ότι στρατηγική της NGP PLASTIC ΑΒΕΕ είναι η διαφοροποίηση με εστίαση στην καινοτομία. Έχει στόχο να παρουσιάζει στην αγορά μια νέα σειρά καινοτόμων προϊόντων κάθε χρόνο και βέβαια το 2010 δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Οι φρουτοθήκες και τα κουπάκια που θα παραχθούν από Expanded R-PET θα είναι τα νέα καινοτόμα προϊόντα από τις εξελιγμένες γραμμές παραγωγής της NGP PLASTIC ΑΒΕΕ που θα προωθηθούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Tα καινοτόμα προϊόντα αποδίδουν πολύ ελκυστικά χαρακτηριστικά εμφάνισης στα συσκευασμένα φρέσκα φρουτολαχανικά και οι πρώτες δοκιμές έχουν θετικές αξιολογήσεις από τους πελάτες μας στην ευρωπαϊκή αγορά.

 

Σε ποιες χώρες εξάγονται τα προϊόντα σας;
Έχουμε πολλούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, αλλά οι κύριες συνεργασίες μας είναι με τις αγορές της Ιταλίας, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, της Πολωνίας, της Ινδίας και της Χιλής.

 

Κατά την άποψή σας η παρούσα οικονομική κρίση επηρεάζει το συσκευαστικό κλάδο;
Το αρνητικό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον έχει επηρεάσει στις περισσότερες χώρες του κόσμου αρκετές οικονομικές δραστηριότητες και φυσικά τις αγορές των φρέσκων φρουτολαχανικών. Αυτή την περίοδο στρατηγική μας είναι η διείσδυση σε νέες αγορές, νέες γεωγραφικές περιοχές με καινοτόμα και διαφοροποιημένα προϊόντα. Με κατάλληλες επενδύσεις θα συνεχίσουμε να αναζητάμε την καινοτομία που θα ενσωματώνουμε στην παραγωγή μας αφού η διαφοροποίηση είναι κρίσιμος άξονας και πρώτη προτεραιότητα στην στρατηγική μας. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες αρνητικές συνέπειες στο σημερινό περιβάλλον και στο μέλλον για την Εταιρεία μας.
 

Ποια είναι τα μελλοντικά επιχειρηματικά πλάνα του ομίλου σας;
Το 2010 σκοπεύουμε να οικοδομήσουμε τη βάση για την κάθετη ολοκλήρωση της εταιρίας μας και την ενίσχυση της θέσης της στην ευρωπαϊκή αγορά. Έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε το δικό μας Ε-PET με την κατασκευή νέας μονάδας ανακύκλωσης που θα αξιοποιεί τον ταχέως αυξανόμενο όγκο χρησιμοποιημένων φιαλών PET που συλλέγονται στην ελληνική επικράτεια σήμερα. Η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει τη θέση της NGP PLASTIC ΑΒΕΕ στην Ευρώπη, ως πρώτου κάθετα ολοκληρωμένου παραγωγού συσκευασιών για φρουτολαχανικά. Παράλληλα η εταιρεία μας σχεδιάζει και αναπτύσσει  λύσεις για τη συσκευασία νωπών προϊόντων που βασίζονται σε ανακυκλωμένο πλαστικό.