EasyPack: Μια νέα ιδέα στη συσκευασία

EASYPACKΚαινοτόμα προϊόντα, κατασκευασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι τα χαρακτηριστικά του εργοστασίου NGP PLASTIC ABEE του κ. Νίκου Παπαδάκη στην Κόρινθο.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου της NGP PLASTIC είναι εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας γραμμές εξώθησης πολυστρωματικών PET, PP, PLA, καθώς και βιοδιασπώμενων PLA, φύλλων με δυνατότητα διχρωμίας, γραμμές θερμοδιαμόρφωσης και ποικιλία γραμμών παραγωγής περαιτέρω επεξεργασίας, όπως λαμιναριστικές σε σειρά με την γραμμή εξώθησης, ρολοκοπτικές - τυλικτικές, εκτυπωτικές σκευών σε τετραχρωμία, εφαρμογής φύλλου pluriball, συστήματα επικόλλησης ετικετών (barcode) / σήμανσης με laser κλπ.

Το υψηλό επίπεδο διαρκούς εφαρμογής παραγωγικών καινοτομιών και τεχνογνωσίας στην NGP PLASTIC, επιτρέπει σημαντική ευελιξία στην ικανοποίηση ακόμη και των πιο απαιτητικών αναγκών των πελατών της. Συνήθεις ειδικές εφαρμογές που εξυπηρετούνται αφορούν στην ιχνηλασιμότητα (ετικέτες barcode ή σήμανση κωδικών με laser για πελάτες οι οποίοι εφαρμόζουν συστήματα στατιστικής επεξεργασίας δεικτών παραγωγής / ποιότητας), εφαρμογείς φύλλου pluriball, τετράχρωμη εκτύπωση σε καπάκι, χάραξη λογότυπου στο σκεύος, διχρωμία ή ειδικά χρώματα, λαμιναρισμένα σκεύη κλπ

Σημειώνεται πως σε έκταση συνολικά 11 στρεμμάτων οι κτιριακές εγκαταστάσεις του εργοστασίου καλύπτουν 3000 τ.μ. Συνολικά σε παραγωγή και γραφεία απασχολούνται 30 εργαζόμενοι ειδικευμένοι στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων συσκευασίας φρούτων, καθώς και στην πραγματοποίηση αυτών μέσω καινοτόμων εφαρμογών παραγωγής, πρωτοστατώντας στις εξελίξεις της αγοράς και ανταποκρινόμενοι στις εξειδικευμένες ανάγκες των πελατών της επιχείρησης. Επιπλέον, στην NGP PLASTIC βρίσκονται σε σχεδιασμό για εγκατάσταση: Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 9001, Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 14001 και Πιστοποίηση Προϊόντος σύμφωνα με το πρότυπο ΒRC/IοP.

Πλεονεκτήματα της σειράς EasyPack

- Σχεδιασμός

Ο μοναδικός σχεδιασμός των ενισχύσεων καπακιού, πάτου και πλευρικών τοιχωμάτων στα προϊόντα της σειράς EasyPack, επιτρέπει μεγαλύτερο αριθμό πλευρικών οπών καπακιού και συνεπώς αυξάνει την κυκλοφορία αέρα εντός της συσκευασίας. H υπεροχή στην διαφάνεια που έχει το φύλλο PET και η μέγιστη επίπεδη επιφάνεια πλευρικών τοιχωμάτων και καπακιού που προσφέρουν τα προϊόντα EasyPack σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα της αγοράς, συντελούν στην καλύτερη δυνατή θέαση του συσκευασμένου καρπού.

Επιπλέον διατίθεται στο φυσικό διάφανο χρωματισμό ή με δυνατότητα διάφανου καπακιού και χρωματιστού πάτου και είναι μοναδικά λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού τους (Ευρωπαϊκή Ευρεσιτεχνία υπό κατοχύρωση).

- Βελτιωμένη κυκλοφορία αέρα

Το σύστημα EasyPack επιτρέπει την αύξηση της ροής αέρα προς το εσωτερικό της συσκευασίας, βελτιώνοντας έτσι την διατήρηση των συσκευασμένων καρπών. Χάρη στον ειδικό σχεδιασμό, η είσοδος του αέρα εξασφαλίζεται ακόμη και κατά την στοίβαξη των συγκεκριμένων μονάδων συσκευασίας, με αποτέλεσμα αποδοτικότερη ψύξη, στράγγισμα και ελαχιστοποίηση συμπυκνωμάτων υγρασίας. Έτσι, οι συσκευασμένοι καρποί διατηρούν για περισσότερο καιρό αναλλοίωτα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

- Ανώτατες μηχανικές αντοχές

Ένα συνδεδεμένο δίκτυο ενισχύσεων πέντε διαφορετικών περιοχών των προϊόντων EasyPack λειτουργεί σε συνεργασία έτσι ώστε να αποδίδει ανώτατες μηχανικές αντοχές της συσκευασίας σε σταθερή ή περιοδική κατακόρυφη και οριζόντια επιβολή φορτίου: πολλαπλές σκληρές αρθρώσεις του καπακιού είναι συνδεδεμένες με τις περιφερειακές σκληρές σφήνες του πάτου, μέσω των κατακόρυφων νεύρων που βρίσκονται γύρω από τις τέσσερεις γωνίες των πλευρικών τοιχωμάτων και με τα ειδικά σχεδιασμένα μέσα σταθεροποίησης που συνδέουν το καπάκι με το κουπάκι της συγκεκριμένης συσκευασίας.

- Προτερήματα προϊόντος 2 σε 1

Η σειρά προϊόντων μικροσυσκευασίας EasyPack προσφέρει τυποποίηση στην συσκευασία, πρακτική στοίβαξη, επιτρέπει την αυτοματοποιημένη συσκευασία και κυρίως ελαχιστοποιεί τα κόστη αποθήκευσης και μεταφοράς επειδή είναι 2 προϊόντα σε 1 μαζί (καπάκι & κουπάκι).

- Αποκλειστική πατέντα

Το σύστημα προϊόντων EasyPack είναι μία αποκλειστική Ευρωπαϊκή ευρεσιτεχνία της NGP PLASTIC. Τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που προσφέρει αποδίδονται κυρίως στον αυξημένο αριθμό παραγόντων ενίσχυσης, διαφόρων τύπων, που συνεργάζονται έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μία συμπαγής μονάδα συσκευασίας, με ύψιστη αντοχή σε κατακόρυφη και οριζόντια επιβολή φορτίου.

- Ευκολία στην χρήση - Απόλυτο κούμπωμα

Χάρη στην συνοχή των προϊόντων EasyPack, το καπάκι εφαρμόζει με μεγάλη ευκολία στο κουπάκι και κουμπώνει απόλυτα σφιχτά, αποκλείοντας έτσι κάθε ενδιάμεση επαφή του προϊόντος με τρίτους, από τον παραγωγό/συσκευαστή μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά συντελούν ακόμα στην εξάλειψη του κινδύνου καταστροφής του προϊόντος.

- Προστασία του περιβάλλοντος

Προϊόντα κατασκευασμένα με τα βιοδιασπώμενα πλαστικά PLA δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Διασπώνται πλήρως όπως και τα οργανικά απόβλητα σε υδρογονάνθρακες και νερό σε λιγότερο από 40 μέρες.